Carbon Equity’s Portfolio Fund II haalt €50 mln op van 100 investeerders in de eerste close

Partner

Carbon Equity, ’s werelds eerste investeringsplatform voor klimaat venture capital en private equity, kondigt met trots de succesvolle eerste sluiting aan van het Climate Tech Portfolio Fund II, dat in februari is gelanceerd. Dit fonds biedt investeerders de mogelijkheid om een gediversifieerde portefeuille van klimaat tech startups en scale-ups op te bouwen door te investeren via de meest toonaangevende klimaatfondsen ter wereld.

In een tijd waarin private equity-investeringen wereldwijd met 24% zijn gedaald, zag de klimaatgerelateerde markt juist een stijging van 7% in 2022.* Dankzij investeringen en initiatieven van overheden, bedrijven en investeerders in de klimaat tech sector, verwacht McKinsey dat de sector beter bestand is tegen de huidige macrotrends, zoals hoge rentetarieven en arbeidstekorten.

Jacqueline van den Ende, mede-oprichter en CEO van Carbon Equity: “In totaal stoten we jaarlijks 52GT aan CO2 uit en in 30 jaar moet dit naar 0. Dat betekent dus dat alles anders moet. Dit creëert een ongekend grote innovatie kans. Elke oplossing die een CO2 vrij of CO2 arm alternatief biedt tegen gelijke kosten als het fossiele alternatief ontsluit een gigantische groei markt”.

Ze vervolgt: “In tegenstelling tot beursgenoteerde ESG fondsen investeer je bij Carbon Equity in niet beursgenoteerde bedrijven met echte oplossingen zoals CO2 vrij cement, plantaardig vlees, giga-batterijen voor de opslag van duurzame energie etc. Bij Carbon Equity investeer je niet direct in bedrijven – maar via venture capital (durfkapitaal) en private equity fondsen. Het voordeel hiervan is dat professioneel management de investeringen voor je doet én dat je je risico spreidt”.

Met meer dan 40 jaar aan investerings-ervaring is Carbon Equity een vooraanstaande speler in de selectie van klimaatfondsen. Het ervaren team van klimaatexperts en investment professionals van Carbon Equity selecteert de top 10% van fondsen wereldwijd op basis van financieel rendement en klimaatimpact. “Carbon Equity streeft ernaar om miljarden aan privaat kapi­taal te mobiliseren voor essentiële klimaatoplossingen,” aldus van den Ende.

Share Button