Eerste elektrische vliegschool ter wereld is crowdfunding gestart om piloten duurzaam op te leiden en te laten vliegen op zonne-energie

Bron
E-Flight

Binnen een week na de lancering heeft de crowdfundingcampagne ‘Vliegen op de Zon’ van E-Deck en E-Flight Academy bijna €300.000 opgehaald, wat volgens duurzame luchtvaartondernemers Evert-Jan Feld, Matthijs Collard en Merlijn van Vliet duidt op een sterke aantrekkingskracht van duurzame luchtvaart op investeerders en het publiek. (Duurzame luchtvaart ondernemers: Evert-Jan Feld, Matthijs Collard en Merlijn van Vliet)

Eerste elektrische vliegschool

E-Flight Academy ’s werelds eerste elektrische vliegschool, is in samenwerking met E-Deck bezig met het ontwikkelen van de ‘Hangaar van de Toekomst’ op Teuge Airport. Dit project bestaat uit het installeren van 530 zonnepanelen en een grote megabatterij, wat het mogelijk maakt om volledig elektrisch en op zonne-energie te vliegen. Een dergelijk concept is op deze schaal nog nergens in de wereld uitgevoerd. Eenmaal voltooid, zal het mogelijk zijn om tegelijkertijd zowel 10 elektrische auto’s als 4 elektrische vliegtuigen op zonne-energie te laden.

Onderzoek en doorontwikkeling

E-Flight Academy draagt sinds 2,5 jaar bij aan een groenere luchtvaart met vier elektrische vliegtuigen die het hele jaar door lessen verzorgen, resulterend in geen uitstoot en weinig geluid. Meer dan 10% van de vluchten op Teuge Airport was vorig jaar volledig elektrisch.

De E-Campus, gevestigd in de E-Deck hangaar, focust op het bevorderen van elektrisch vliegen door samenwerking met de elektrische luchtvaartindustrie. En E-Deck dient ook als een duurzame evenementenlocatie bij de landingsbaan, waar bezoekers het stille opstijgen en landen van elektrische vliegtuigen kunnen ervaren.

Crowdfunding ‘Vliegen op de Zon’

Momenteel is de financiering voor enkele cruciale onderdelen, zoals de voltooiing van de laadinfrastructuur voor elektrische vliegtuigen en verdere verduurzaming van het gebouw, nog niet rond. Door middel van een crowdfundingcampagne, die de duurzame luchtvaartondernemers in samenwerking met het platform CrowdAboutNow hebben opgezet, streven de ondernemers ernaar om minimaal 400.000 euro op te halen.

Share Button