ABN AMRO investeert in waterstofproductie fonds van Hy24

Bron
ABN AMRO

ABN AMRO investeert in het Clean Hydrogen Equipment Fund, het eerste fonds ter wereld dat zich uitsluitend richt op investeringen in schone waterstoftechnologieën. Het fonds wordt beheerd door Hy24, een investeringsmaatschappij voor schone waterstof die zich inzet voor het opschalen van de wereldwijde waterstofeconomie. Dit is de tweede klimaat gerelateerde fondsinvestering van ABN AMRO Corporate Investments, dat aansluit op de eerder aangekondigde klimaatstrategie van de bank.

Met investeringen zoals deze stelt ABN AMRO geld beschikbaar voor snelgroeiende bedrijven die een bijdrage leveren aan de transitie naar duurzame economie, maar nog niet in aanmerking komen voor kredietfaciliteiten en andere bancaire producten van de bank. Dit soort bedrijven met geavanceerde technologische oplossingen zijn belangrijke toekomstige klanten voor de bank.

Floris Lyppens, Managing Director bij Corporate Investments: “Wij zijn blij om onderdeel te zijn van de eerste closing van dit unieke fonds. Hy24 bevindt zich in het middelpunt van het waterstofecosysteem en beschikt over een groot netwerk binnen Europa. Daarmee is het een interessant investerings-platform voor ABN AMRO op het gebied schone waterstof.”

Guillaume Lesueur, Managing Director en hoofd van het Clean Hydrogen Equipment Fund van Hy24:

“Het opschalen van de leveringscapaciteit van waterstoftechnologieën is een uitdaging die Hy24 wil aanpakken, naast de uitrol van infrastructuur. We zijn verheugd dat ABN AMRO zich aansluit bij ons fonds. Samen geven we vorm aan de toekomst van de waardeketen van schone waterstof, op weg naar duurzame investeringen en energietransitie.”

Deze investering sluit aan op de eind 2022 aangekondigde klimaatstrategie van ABN AMRO. De bank wil de transitie naar een netzero economie in 2050 ondersteunen en zet met de klimaatstrategie een belangrijke stap om hier vaart achter te zetten. Er wordt in totaal in totaal €1 miljard aan ‘early-stage’ kapitaal geïnvesteerd, verspreid over directe investeringen, fondsinvesteringen en hybride kapitaal om de transitie naar een koolstofvrije economie te financieren. Daarnaast geeft deze investering een sterke impuls op het gebied van kennis en netwerk aan ABN AMRO’s bestaande waterstof activiteiten.

ABN AMRO heeft een speciaal waterstof sector team dat bedrijven in de waterstof keten ondersteunt met strategisch advies en project financiering.

Share Button