Carbon Equity haalt € 100 mln op met Climate Tech Portfolio Fund II

Partner

Carbon Equity, een digitaal investeringsplatform voor de financiering van impactvolle klimaatoplossingen, heeft bij private en institutionele beleggers € 100 miljoen opgehaald voor haar Climate Tech Portfolio Fund II. Dit is ruim boven het streefbedrag van € 75 miljoen. Het Climate Tech Portfolio Fund II belegt via 7 tot 10 geselecteerde private equity en venture capital fondsen in 150 tot 200 essentiële klimaatinnovaties, onder meer op het gebied van groene waterstof, batterijtechnologie, CO2-vrij cement, (industriële) warmtepompen, bioplastics, slimme thermostaten en nieuwe eiwitten.

Carbon Equity werd in 2021 opgericht vanuit de ambitie om op grote schaal privaat kapitaal te ontsluiten bij beleggers om ‘s werelds meest impactvolle klimaatoplossingen te financieren. Via het platform kunnen vermogende particulieren, ondernemers, family offices en stichtingen vanaf € 100.000 via private equity en venture capital fondsen beleggen in innovatieve klimaattechnologie. Daarmee krijgen zij toegang tot een beleggingscategorie die vanwege de vereiste expertise en hoge inleg normaliter alleen is voorbehouden aan institutionele en zeer vermogende beleggers.

Jacqueline van den Ende, CEO van Carbon Equity, zegt: “Via ons platform bundelen we het kapitaal van particuliere beleggers die zo de kans krijgen om te beleggen in een gespreide portefeuille van niet-beursgenoteerde klimaatbedrijven. Via ons ‘fund of funds’ kunnen beleggers indirect participeren in een selectie van 150 tot 200 snelgroeiende bedrijven. Dit omvat bedrijven zoals het Amerikaanse CarbonCure, dat CO2 vastlegt in cement; Twelve, dat hernieuwbare kerosine produceert uit CO2 en groene stroom; en Soly, een Nederlands bedrijf dat onlangs 30 miljoen euro wist op te halen om hun softwareplatform uit te breiden, waarmee consumenten hun zonne-energiegebruik kunnen optimaliseren.”

“Omdat het Climate Tech Portfolio Fund belegt in innovatieve klimaattechnologie van over de hele wereld, in alle sectoren en zowel in hardware als in software, investeert een belegger bij Carbon Equity in het volledige thema klimaattechnologie. Met onze spreiding over landen en sectoren bieden we beleggers die de, aan beleggen verbonden risico’s kunnen dragen, de mogelijkheid om een aantrekkelijk beoogd rendement te realiseren met investeringen in impactvolle bedrijven”

Edmond Hilhorst, de oprichter van Independer zegt over Carbon Equity “Met Independer hebben we miljoenen mensen geholpen de beste financiële producten te vinden en regelen. Carbon Equity helpt mij nu bij het vinden en regelen van de beste klimaat fondsen”

Groeiend momentum voor klimaattechnologie

Carbon Equity heeft sinds de oprichting in 2021 in totaal € 200 miljoen opgehaald met diverse beleggingsfondsen voor klimaattechnologie. “Dat is in onze sector een ongekend bedrag in zo’n korte tijd”, zegt Jacqueline van den Ende. “Het laat zien dat de markt snel volwassen wordt. De wereldwijde inzet om klimaatverandering af te remmen biedt kansen voor beleggers. Niet alleen voor de ideologische investeerder die gelooft in klimaattechnologie, maar ook voor de pragmatische investeerder die een aantrekkelijk rendement wil realiseren door te investeren in impactvolle bedrijven. De grootste uitdagingen van de wereld bieden ook de grootste investeringskansen.”

“Het is onze ambitie om de komende jaren op grote schaal privaat kapitaal te ontsluiten bij beleggers om ‘s werelds meest impactvolle klimaatoplossingen te financieren en zo samen klimaatverandering aan te pakken”, vervolgt Jacqueline van den Ende. “Om meer mensen de kans te geven om hun kapitaal in te zetten om klimaatoplossingen te financieren zullen we de minimuminleg van € 100.000 voor beleggers in de loop van dit jaar verder omlaag brengen.”

Lancering nieuw fonds

Carbon Equity opent na de succesvolle sluiting van het Climate Tech Portfolio Fund II de inschrijving voor het Climate Tech Portfolio Fund III, waarmee het een bedrag van € 125 miljoen beoogt op te halen. Ook dit nieuwe fonds zal zich richten op de volgende generatie klimaattechnologieën, met als doel bij te dragen aan de realisatie van de klimaatdoelstellingen van Parijs en een positieve impact te maken op het wereldwijde milieu.

Share Button