Dutch Climate Systems haalt ruim 550.000 euro op met crowdfunding voor 80% duurzamere airconditioner

Dutch Climate Systems is een crowdfundingronde gestart voor de innovatieve ICECUBE-airconditioner. Deze airconditioner is vrij van vervuilde broeikasgassen en 80% duurzamer dan de traditionele variant. Met de financiering willen de ondernemers de productie opschalen. In korte tijd is er al ruim 550.000 euro opgehaald, maar om de plannen volledig te kunnen uitvoeren is er minimaal 750.000 euro nodig.

Dutch Climate Systems

Dutch Climate Systems is opgericht door Ton Letwory met de missie iets te kunnen betekenen voor de planeet. Tijdens een symposium over broeikasgassen in airconditioners werd Letwory gewezen op de schadelijkheid van deze synthetische koudemiddelen. Na jarenlange ontwikkelingen en onderzoek met een klein team, werd de eerste versie van de ICECUBE-airconditioner ontworpen.

Airconditioner van de toekomst

De ICECUBE-airconditioner is gemaakt van gerecycled kunststof, wordt geproduceerd in Nederland en is 80% energiezuiniger dan de conventionele airco. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van schadelijke broeikasgassen. “Er is nog veel werk aan de winkel, om écht impact te kunnen maken moet Dutch Climate Systems heel groot worden. Alleen zo kunnen we de airco-industrie naar een duurzame toekomst leiden.” stelt Letwory.

Crowdfunding

Om te kunnen groeien, is financiering nodig. De ondernemers hebben ervoor gekozen om deze financiering op te halen via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door de eigen community in plaats van anonieme beleggers. Er is inmiddels ruim 550.000 euro opgehaald met meer dan 200 betrokken investeerders, maar om de plannen volledig te kunnen uitvoeren is minimaal 750.000 euro nodig.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald tegen een jaarlijks rendement van 5%. Daarnaast ontvangen investeerders extra’s zoals voorrang op de aanschaf van de ICECUBE-airconditioner.

Er kan nog geïnvesteerd worden tot 15 maart 2024.

Share Button