Eerste obligatie-uitgifte ooit voor duurzame investering in Europese bamboe 

BambooLogic, een pionier op het gebied van duurzame bamboe, kondigt met trots een crowdfunding-campagne aan om door te kunnen groeien. De vraag naar duurzame bamboe in Europa is veel groter dan het huidige aanbod. Met een omzetgroei van 300% sinds 2021 en een verwachte jaarlijkse EBITDA-groei van 50%, is Bamboologic een leidende partij in de markt. Deze investering biedt een unieke kans om bij te dragen aan een ‘groene’ economie.  Vanaf 25 april tot 15 mei 2024 kunnen investeerders vanaf €250 deelnemen via Invesdor.com . De investeerder kan rekenen op een vast rendement van 8% met kwartaaluitkering op een looptijd van 7 jaar.

BambooLogic heeft een netwerk van bamboevelden opgezet in zeven Europese landen. Het Nederlandse bedrijf speelt hiermee in op de snel stijgende vraag uit de Europese markt. Met lokale bamboe maakt BambooLogic een positieve impact op het klimaat, de biodiversiteit en de lokale economie. BambooLogic biedt de Europese landbouwsector een economisch interessant gewas die past binnen een natuur-inclusieve landbouw. De eerste productiebatches gemaakt van Europese bamboe omvatten textielpulp, balken, eetbare scheuten en het basisproduct voor productie van isolatiemateriaal. Met het aanplanten van bamboe in Europa wordt een enorm marktpotentieel aangeboord.

“We zijn verheugd om investeerders de kans te bieden deel uit te maken van onze duurzame missie”, zegt Dr. Hans Friederich, senior advisor & aandeelhouder bij BambooLogic; tevens voormalig directeur-generaal van de International Bamboo & Rattan Organisation (INBAR) & voormalig Europees directeur van de International Union for Conservation of Nature (IUCN).  “Door te investeren in BambooLogic verzekeren particulieren zich niet alleen van een stabiel rendement, maar maken ze ook een aanzienlijke positieve impact op het milieu en de economie.”

Link naar de INVESDOR investeringspagina : Invest in BambooLogic (invesdor.com)

Share Button