Triodos Fair Share Fund wil fondsvermogen vergroten

Triodos Fair Share Fund houdt voor het eerst in haar bestaan een marketingcampagne onder particuliere beleggers in Nederland, die hiermee een directe bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de microfinancieringssector wereldwijd. Gezien de sterke groei die bestaande en nieuwe relaties van het fonds doormaken is de financieringsbehoefte groot. Het fonds ziet zich daarom voor de uitdaging gesteld om het vermogen aanzienlijk uit te breiden. De campagne loopt tot 2 juni 2008.

Marilou van Golstein Brouwers, directeur Triodos Investment Management: ‘Een van de microfinancieringsinstellingen die een sterke groei doormaakt is ACLEDA Bank in Cambodja, waar Triodos Fair Share Fund aandeelhouder is. ACLEDA Bank wil binnenkort haar activiteiten uitbreiden naar het buurland Laos waar de microfinancieringssector nog in de kinderschoenen staat. Met Triodos Fair Share Fund willen we deelnemen in het aandelenkapitaal van deze nieuwe bank.’

Triodos Fair Share Fund
Triodos Fair Share Fund is in 2002 opgericht door Triodos Bank. Het beleggingsfonds investeert in microfinancieringsinstellingen in ontwikkelingslanden, Centraal-Azië en Oost-Europa via leningen en via deelnemingen in het aandelenkapitaal. De afgelopen drie jaar behaalde het fonds een gemiddeld rendement van 5,1%. In 2007 bedroeg het rendement 5,7%. Dit is exclusief het belastingvoordeel van maximaal 2,5% dat samenhangt met de sociaal-ethische status van het fonds. Het fondsvermogen bedraagt EUR 38,7 miljoen per 31 maart 2008.

Share Button