Interview Frank Elderson (directeur DNB) over duurzaam beleggen pensioenfondsen

Bron
NRC

Het NRC heeft Frank Elderson, directeur van De Nederlandsche Bank (DNB) geïnterviewd. Welke rol spelen pensioenfondsen bij investeren in duurzaamheid? De Nederlandsche Bank komt vandaag met een studie. „Er is nog een weg te gaan.”

Nederland loopt achter in de strijd tegen klimaatverandering en bij de overgang naar duurzame energie, schreef De Nederlandsche Bank (DNB) dit voorjaar in het rapport Tijd voor transitie. Het is, aldus het onderzoek, de hoogste tijd voor forse aanpassingen. Stevig overheidsbeleid zal nodig zijn om die ommekeer teweeg te brengen, zei verantwoordelijk directielid Job Swank in een interview met NRC.

Deze vrijdag publiceert DNB een volgende studie, Duurzaam beleggen in de Nederlandse pensioensector. Daarin vraagt de toezichthouder zich af welke rol de grote institutionele beleggers spelen bij het investeren in duurzaamheid.

Lees het volledige interview in het NRC

Share Button