Duurzame aandelenfondsen konden stijgende markt niet bijbenen

Bron
Het FD

Oliebedrijven en banken hebben een iets te goed beursjaar achter de rug. Althans, vanuit het perspectief van de Nederlandse duurzame aandelenfondsen. Uit duurzaamheidsoverwegingen beleggen die niet in dergelijke bedrijven. Daardoor zagen ze hun koerswinsten aan zich voorbij gaan. De belangrijkste beleggingsfondsen van Nederlandse fondsenhuizen hebben een behoorlijk 2016 achter de rug, zo blijkt uit een analyse van de Hollandse vlaggenschipfondsen. Maar het ASN Duurzaam Aandelenfonds en het Triodos Sustainable Equity fonds zijn duidelijke achterblijvers. Terwijl de MSCI Wereldaandelenindex in euro’s gemeten met 8,5% steeg, leverden deze twee fondsen respectievelijk 2,5% en 2,6% in.

Lees het volledige artikel (voor abonnees FD)

Share Button