Videoplatform Volta van weerman Reinier van den Berg start crowdfunding campagne

Volta is het eerste internationale online videoplatform vol duurzame inspiratie. Op 10-10-2016, de Dag van de Duurzaamheid werd Volta officieel gelanceerd. Sindsdien zijn er meer dan 200 video’s op het platform gedeeld en groeien de bezoekersaantallen iedere maand.

Nu is het tijd voor de volgende stap. Op 17 maart 2017 start Volta een crowdfunding campagne om dit mogelijk te maken. Volta streeft ernaar een bedrag van €35.000,- op te halen waarmee zij de Global Green Community op gaan zetten. Ook wilt Volta met dit bedrag een internationaal vloggers netwerk uitwerken en nieuwe formats ontwikkelen in samenwerking met de duurzame community.

Reinier van den Berg, initiatiefnemer van Volta: “Al ruim 30 jaar volg ik het weer en klimaat, en wat is er in die periode veel veranderd! Overal ter wereld wordt inmiddels gewerkt aan het bestrijden van de gevolgen van klimaatverandering en het verduurzamen van bestaande processen. Het is onze droom om Volta uit te bouwen tot dé plek waar al deze inspirerende ideeën en verhalen vanuit de hele wereld samen komen.”

Personen en bedrijven die Volta willen ondersteunen tijdens de campagne hebben de keuze uit bijzondere ‘rewards’. Zo kunnen supporters ‘Judge’ worden en mede bepalen welke topics Volta gaat behandelen, als gast redacteur hun favoriete video’s aandragen of een Green Dilemma insturen waar de Volta redactie in een video antwoord op geeft.

Reinier van den Berg: “Het is ons doel om supporters zoveel mogelijk te betrekken bij Volta, door ze actieve rollen te geven en zo aan een hechte community te bouwen. Heb jij een duurzame vraag of dilemma? Of een te gek idee om de wereld te verduurzamen? Dan ben je bij Volta aan het juiste adres!”

Volta is een initiatief van weerman/klimatoloog Reinier van den Berg, media-investeerder CultCrowd en communicatie adviesbureau Schuttelaar & Partners.

Volta Broadcasting Ideas for a Turning World

Benieuwd naar Volta? Bezoek het platform op www.voltatv.com

Share Button