Start pilot rondom duurzame bespaarmogelijkheden koopwoningen

Hypotheek Visie, Wij Wonen Duurzaam en het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) slaan de handen ineen om een duurzaam huis voor iedereen mogelijk te maken. De organisaties starten een pilot om klanten te motiveren over te gaan tot verduurzaming van hun woning. In de pilot krijgen huizenkopers met De Woonlastenverlager inzicht in de duurzame (bespaar)mogelijkheden voor hun nieuwe woning én de financiering hiervan.

Steeds meer behoefte aan duurzaam wonen

Duurzame energiebronnen hebben de toekomst. Steeds meer huiseigenaren kijken kritisch naar hun energieverbruik en bespaarmogelijkheden. Je huis duurzaam maken is aantrekkelijk. Energielasten kunnen omlaag, het milieu wordt ontzien en het comfort in het huis gaat erop vooruit. Bovendien kan  de waarde van een huis stijgen als het energielabel opschuift. Om snel inzicht te krijgen of het proces naar een duurzaam huis interessant en mogelijk is, heeft Wij Wonen Duurzaam De Woonlastenverlager ontwikkeld.

Remco Kamer, directeur van Wij Wonen Duurzaam: “Met De Woonlastenverlager bieden we een helder overzicht van de maatregelen die je kunt nemen om je huis op een slimme manier van het huidige energielabel naar een label A woning te krijgen”.

Lekker leven

Hypotheek Visie biedt klanten De Woonlastenverlager aan voor een gereduceerd tarief. Hiermee wordt verder gekeken dan alleen het regelen van de hypotheek. Anton Vanden Bol, algemeen directeur Hypotheek Visie: “We helpen klanten met een compleet financieel plan. Ons motto ‘Je woont toch om te leven!’ betekent concreet dat een financieel adviseur niet alleen kijkt naar je financiële situatie, maar samen met jou in kaart brengt wat lekker leven voor jou betekent. En daar horen zo laag mogelijke maandlasten op een duurzame manier ook voor steeds meer mensen bij.”

Financiële mogelijkheden

Nog tot het einde van dit jaar kun je 101% van de woningwaarde lenen voor een hypotheek. Als je investeringen doet voor verduurzaming van je huis, kan dit bedrag worden verhoogd tot 106% van de woningwaarde. Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) moet je momenteel vooraf offertes overleggen van de partij die de energiebesparende maatregel gaat uitvoeren. Voor deze pilot vereenvoudigt het WEW, de organisatie achter NHG, deze voorwaarde en volstaat een kostenspecificatie, bijvoorbeeld op basis van De Woonlastenverlager.

Next steps 

De Woonlastenverlager wordt in eerste instantie aangeboden bij een aantal Hypotheek Visie vestigingen. Gedurende de pilot wordt bekeken hoe deze wordt ontvangen door de klant. Bij succes wordt De Woonlastenverlager bij alle vestigingen uitgerold en aangeboden. Tegelijkertijd werkt het WEW samen met geldverstrekkers aan het vereenvoudigen van het acceptatieproces. Hoe meer partijen hierin aansluiten, des te interessanter het aanbod voor de klant wordt.

Share Button