Klanten ABP woedend op betrokkenheid pensioenfonds bij massale regenwoudkap

Bron
OneWorld

Klanten van het ABP-pensioenfonds reageerden woedend op OneWorlds onthullingen over de betrokkenheid van Nederlands grootste pensioenfonds bij de kap van maagdelijk regenwoud in Papua voor een palmolieplantage.

Afgelopen week bracht OneWorld onderzoek naar buiten over de betrokkenheid van het ABP bij de kap van tropisch regenwoud in Papua, Indonesië. Dat nieuws liet de klanten van ’s lands grootste pensioenfonds niet koud. Naast woede, verontwaardiging en teleurstelling gaf een grote groep blijk van machteloosheid. Want als medewerker bij de overheid of het onderwijs ben je automatisch aangesloten bij het ABP. Je kunt niet je eigen pensioenfonds uitkiezen, en dus kan je – anders dan bij een bank – niet overstappen. Om deze burgers tegemoet te komen, opende Milieudefensie deze week een online actie. “Als het ABP jouw pensioen beheert, en je wilt dat dat geld niet wordt gebruikt voor de kap van de laatste regenwouden, spreek het ABP er dan op aan”, aldus Rolf Schipper, campagneleider bossen bij Milieudefensie.

Lees het volledige artikel

Share Button