Crowdfundingscampagne biogasinstallatie Luttelgeest succesvoller dan gedacht

Vandaag wordt een crowdfundingscampagne voor het financieren van een biogasinstallatie openbaar online gezet. De campagne die Peters Biogas BV te Luttelgeest ruim een week terug begonnen is, verloopt voorspoediger dan gedacht. Doel was om in twee weken tijd met eigen en lokale relaties de eerste 20% te vullen, waarna de campagne openbaar zou worden gemaakt.

Na ruim één week, stond de teller echter al ruim boven de 200.000 euro, dit is 50% van het doelbedrag van 400.000 euro. ‘En dan stond de campagne nog niet eens openbaar online’ zegt Jan Peters, directeur en mede eigenaar van Peters Biogas. ‘We verwachten dat de campagne heel snel vol zal lopen zodra deze openbaar online staat’ geeft Peters aan. Hij vervolgt: ‘Het bedrag mag wel hoger worden dan het streefbedrag van 400.000 euro. Het maximum is 1,2 miljoen.

Peters Biogas is al sinds 2007 toonaangevend op het gebied van duurzame energieproductie. Na 10 jaar winstgevend biogas geproduceerd te hebben wordt het tijd om de installaties uit te breiden en te moderniseren. Naast de duurzame elektriciteitsopwekking en het leveren van duurzame warmte aan tuinders wordt er straks ook hernieuwbaar aardgas en duurzame CO2 geproduceerd.

Op dit moment worden er twee grote nieuwe silo’s gebouwd en worden de bestaande installaties vernieuwd. Ook komt er een nieuwe loods te staan die weer volledig van zonnepanelen zal worden voorzien.

Peters Biogas BV is een samenwerking tussen de familie Peters uit Luttelgeest en het bedrijf Agradu BV uit het Friese Sint Nicolaasga. Samen staan ze garant voor verantwoorde duurzame productie van elektriciteit, warmte, hernieuwbaar aardgas en CO2 op een zeer innovatieve manier.

Crowdfunding is een manier van financieren waarbij vaak een groot aantal particulieren een klein bedrag lenen aan een ondernemer. In dit geval wordt dit door Oneplanetcrowd georganiseerd, zij zorgen voor alle communicatie en de contracten tussen de ondernemer en de particulieren. Crowdfunding wordt steeds populairder, in 2017 is in Nederland in totaal maar liefst 223 miljoen euro opgehaald met crowdfunding. In 2018 zijn de vooruitzichten dat het bedrag van 2017 ruimschoots overtroffen gaat worden.

Vanaf vandaag is de crowdfunding openbaar online te vinden op www.oneplanetcrowd.nl Investeer door een lening te verstrekken met een rente van 7% en een looptijd van 6 jaar!

Share Button