Duurzaam en impact beleggen op de BeleggersFair 2018

De BeleggersFair 2018 is het meest complete, leerzame en leuke beleggersevenement van Nederland. Een dag waarbij zowel mensen die hun eerste schreden op de beurs willen zetten als gevorderde beleggers die meer uit financiële markten willen halen op hun wenken worden bediend. Met stands, snelcursussen, masterclasses, live trading, tips voor 2018 en optredens van beursgoeroes. Geef je kennis en vermogen een boost, en kom ook op 9 november 2018 naar de BeleggersFair in de Beurs van Berlage Amsterdam. Portaal Duurzaam Financieel is wederom mediapartner van dit event. Duurzaam beleggen en impact beleggen komt zowel plenair als in een workshop aan de orde.

De voor duurzaamheid relevante programma-onderdelen zijn:

13:30-14:00 2de ronde Masterclasses:

Workshop duurzaam beleggen met ZZP Pensioen

In deze workshop legt Maarten Post, voorzitter Stichting ZZP Nederland en bestuurslid van Stichting ZZP Pensioen uit hoe het ZZP Pensioen werkt en wat de voordelen daarvan zijn.

Sparen voor een oudedagsvoorziening levert te weinig op, beleggen is beter, vooral als dat fiscaal vriendelijk kan. Daarom heeft Stichting ZZP Pensioen in samenwerking met Loyalis (dochter van APG) het ZZP Pensioen ontwikkeld. Het ZZP Pensioen is geen pensioenverzekering, maar een beleggingsregeling, die door zijn unieke kenmerken uiterst geschikt is voor zzp’ers, maar ook prima geschikt is voor DGA’s en werknemers die geen pensioen bij een werkgever opbouwen.

Je hebt je eigen pensioenbeleggingsrekening, het is en blijft je eigen geld, je bepaalt zelf wat je inlegt. Door samen te beleggen, blijven de kosten laag en is een hoger rendement te bereiken. De belegginsmix is gebaseerd op een lifecycle met aflopend risico, maar je kunt individueel kiezen voor een hoger of lager beleggingsrisico.

Stichting ZZP Pensioen heeft een Deelnemersraad, die het contact met de deelnemers onderhoudt en advies kan geven over de regeling en het beleggingsbeleid, waardoor de kwaliteit van de regeling op transparante wijze wordt bewaakt. ZZP Pensioen belegt voortaan duurzaam, onderzoek heeft uitgewezen, dat dit leidt tot een hoger gemiddeld rendement.

Plenaire middagsessie

14.40 – 15.00 uur Beleggen met impact voorbij de hype

De wereld mooier maken, beter, houdbaarder en woorden als duurzaam, circulair en natuurlijk impact beleggen. Dit is geen hype (meer), en leveren die dan ook echt maatschappelijke rendementen én financiële rendementen op? Kan het zelfs zo zijn dat je met impact beleggen niet alleen de wereld helpt veiligstellen voor toekomstige generaties, maar daar nu al extra euro´s mee kan verdienen?

met Boudewijn Kostelijk, Executive Director bij UBS Asset Management

15.00 – 15.15 uur Energietransitie: kosten en kansen

16.00 – 16:20 Talkshow Crowdfunding

Crowdfunding laat sinds het ontstaan een forse jaarlijkse groei zien. Van een alternatief kanaal van giften en financiering van goede doelen heeft Crowdfunding zich ontwikkeld tot een serieuze mogelijheid ook voor het grotere MKB om kapitaal op te halen. Kunnen beleggers daar nu ook al een rol in gaan spelen en hiervan profiteren? Het lijkt slechts een kwestie van tijd…

met Josy Soussan, Senior Communications & Public Affairs Manager bij Funding Circle

Share Button