Crowdfundplatform Lendahand.com crowdfundt zichzelf

Bron
Lendahand

Partner

De sociale crowdfunder Lendahand.com gaat zichzelf crowdfunden. Het bedrijf, dat afgelopen twee jaar door beleggingsplatform IEX werd uitgeroepen tot beste crowdfunding platform van Nederland, wil vanaf 6 mei extra kapitaal aantrekken via het Britse crowdfundplatform Seedrs. Vanaf vandaag is de voorinschrijving geopend. 

Volgens Lendahand CEO Koen The is crowdfunding via Seedrs een logische stap: “Al vanaf het begin is is ons bedrijf grotendeels in handen geweest van mensen die onze missie een warm hart toedragen. Seedrs hanteert als Europees marktleider in equity crowdfunding een minimum inleg van slechts €10,-. Iedereen kan dus een klein beetje mede-eigenaar van Lendahand worden.”

Aangewezen op impactbeleggers

Over het moment van de nieuwe aandelenuitgifte van Lendahand zegt The: “Het is onze missie om armoede te bestrijden in ontwikkelingslanden. Dat doen we door te investeren in mensen en bedrijven. Sinds de oprichting in 2013, heeft onze crowd al meer dan 7.000 banen en bijna 60.000 solar home systems gerealiseerd. En onze missie is relevanter dan ooit.” In een opiniestuk in het NRC van 20 april j.l. betoogt The dat het niet overdreven is om te stellen dat het omvallen van ondernemers in opkomende economieën tot meer doden leidt dan het Coronavirus zelf. Door het ontbreken van staatssteun zijn deze ondernemers meer dan ooit aangewezen op impactbeleggers.

Wat gaat Lendahand doen met het geld?

Lendahand groeit hard. Alleen al het afgelopen jaar werd er zo’n € 27.000.000 geïnvesteerd via het platform. Maar de ambities zijn groter dan de huidige capaciteit toelaat. The: “Waar onze uitdaging een paar jaar geleden vooral lag in de groei van de crowd, zien we nu steeds vaker dat onze winkel te snel leeg is. Het benodigde kapitaal investeren we daarom vooral in capaciteit voor het aantrekken en monitoren van nieuwe investees en technologie zoals Algorithmic Lending. Daarnaast trekken we extra web developers aan om ons platform te blijven innoveren, en zetten we onze groei voort in binnen- en buitenland.”

Share Button