Candriam Academy lanceert nieuwe module over circulaire economie

De Candriam Academy, ’s werelds eerste gratis erkende opleidingsplatform over duurzaam beleggen, lanceert vandaag een nieuwe module over de circulaire economie. Het is de negende module binnen de Candriam Academy.

De Candriam Academy streeft ernaar om het bewustzijn, het onderwijs en de kennis over duurzaam beleggen te vergroten via een innovatief onlineplatform met inspirerende, handige inhoud en materialen. De Academy is gratis en staat open voor iedereen.

Het concept ‘circulaire economie’ houdt in dat afval zo veel mogelijk wordt beperkt door rekening te houden met de volledige levenscyclus van materialen, en is een deel van de oplossing voor ons wereldwijde klimaatprobleem. De nieuwe module van de Candriam Academy staat volledig in het teken van dit concept en maakt leden bewust van het potentieel van economische groei én ecologische duurzaamheid die door de transitie naar een circulaire aanpak wordt geboden.

De uitputting van natuurlijke rijkdommen en een inefficiënt afvalbeheer zijn cruciale problemen vanwege hun aanzienlijke en kostelijke gevolgen voor onze economie, onze samenleving en ons ecosysteem. Daarom lanceerde Candriam in april van dit jaar het CANDRIAM SRI Equity Circular Economy-fonds. Dat fonds wil over een lange periode sterke resultaten behalen door te beleggen in bedrijven die nieuwe technologieën en innovaties verschaffen die de transitie naar een circulaire economie mogelijk maken.

Monika Kumar, Portfolio Manager van het CANDRIAM SRI Equity Circular Economy-fonds vertelt: “De circulaire economie is een thema dat beleggers niet mogen negeren. Volgens het Circular Gap Report van 2020 is de wereldeconomie nu maar voor 8,6 % circulair, wat het enorme potentieel voor beleggers duidelijk maakt. Met deze nieuwe module kunnen leden van de Candriam Academy ambassadeurs van de circulaire economie worden en bijdragen aan een afvalvrije toekomst”.

Om leden meer inzicht in het concept circulaire economie te bieden, heeft Candriam een complete paper gepubliceerd, met de titel Circular Economy: Paradise Restored De paper legt uit hoe bedrijven, overheden en consumenten een circulair economisch systeem kunnen aanmoedigen en hoe beleggers van die circulaire megatrend kunnen profiteren.

Candriam introduceerde de Candriam Academy in 2017 als het eerste wereldwijde leerplatform over duurzaam beleggen. De Academy brengt experten in duurzaam beleggen vanuit alle hoeken van de wereld samen via interactieve en verdiepende inhoud, zoals filmpjes, grafieken, casestudy’s en korte quizzen. Het platform telt nu 5.500 leden uit 30 landen van over de hele wereld, met uiteenlopende achtergronden zoals institutionele beleggers, fondsenselecteerders, private bankers, onafhankelijke financieel adviseurs, journalisten en studenten.

De Candriam Academy maakte onlangs een zijsprong naar de Amerikaanse markt om adviseurs te helpen hun cliënten doeltreffender aan te spreken over hoe en waarom duurzaam beleggen hun portefeuilles versterkt op lange termijn en ze tegelijk op hun waarden afstemt.

Meer informatie

Share Button