Investeer in Cultivar Coffees om directe handel met kleinschalige boeren in Peru praktisch en impactvol te maken

Vindt u het belangrijk om te weten waar uw koffie vandaan komt? Geeft u om kwaliteit en gelijkheid in handel? Steeds meer consumenten beantwoorden deze vraag met ‘ja’. En dus willen koffiebranderijen meer weten over waar de bonen die zij kopen vandaan komen en onder welke omstandigheden deze geproduceerd zijn. Cultivar Coffees helpt branderijen om directe handel met kleinschalige boeren in Peru praktisch en impactvol te maken. Op de plantages werken zij met boerenfamilies aan het verbeteren van de koffiekwaliteit, zij kopen de koffiebonen van hen in en zorgen dat branderijen in Europa deze bonen jaar na jaar kunnen afnemen. Zo cultiveert Cultivar Coffees persoonlijke, langdurige en volledig transparante handelsrelaties. Investeer in Cultivar Coffees tegen 4,7% nettorente met een looptijd van 1 jaar (einddatum 1 oktober 2022) en draag bij aan de ontwikkeling en de ondersteuning van koffieboeren in Peru.

Zodoende heeft Cultivar Coffees in 2020 92.943 kilo groene koffie verkocht, met een groei van 48,2% t.o.v. 2019. Cultivar Coffee onderscheidt zich van de concurrentie voornamelijk op twee vlakken. Ten eerste heeft Cultivar Coffee fysieke aanwezigheid in Peru, wat resulteert in wekelijks contact met de koffieboeren waardoor zij altijd weten wat er lokaal speelt. Ten tweede geeft Cultivar Coffee de branders de mogelijkheid om actief mee te doen in de ontwikkeling van projecten en activiteiten met de partner boeren. Dit geeft hen de kans zich persoonlijk betrokken en verantwoordelijk te voelen voor de ontwikkelingen in de keten. Dit leidt tot sterke interesse van internationale branderijen, uit landen zoals Canada en de VS, die toekomst zien in dit bedrijf gezien de hoge kwaliteit van de bonen en de rol die Cultivar Coffee speelt in de participatie van kleinschalige boeren in Peru.

Investeer in Cultivar Coffees tegen 4,7% nettorente met een looptijd van 1 jaar (einddatum 1 oktober 2022) en draag bij aan de ontwikkeling en de ondersteuning van koffieboeren in Peru.

  • Dankzij Cultivar Coffees kunnen branderijen direct koffie inkopen van kleinschalige boeren in Peru;
  • Hierdoor wordt tevens duidelijk onder welke omstandigheden koffie wordt geproduceerd en wat dit met de plantagehouders doet;
  • Met deze investering kan Cultivar Coffees groeien en bijdragen aan een sector waar kleinschalige boeren een podium krijgen voor hun producten en waar traceerbaarheid en prijstransparantie belangrijke voorwaarden zijn in keten partnerschappen.
Share Button