Groen beleggingsplatform Corekees ziet abonnementen stijgen met +169% sinds Series A investeringsronde

DGB Group NV, een toonaangevende projectontwikkelaar van grootschalige natuurprojecten en CO2-credits, is verheugd een update aan te kondigen over haar investering in het boomgerichte retailbeleggingsplatform Corekees.

Op 18 mei 2021 maakte DGB bekend een strategisch belang van 50% te hebben verworven in Green Fuel Investments BV (“GFI”) in de Series A investeringsronde van het bedrijf. DGB heeft in GFI geïnvesteerd om de uitbreiding van haar baanbrekende boomgerichte retailbeleggingsplatform Corekees mogelijk te maken: www.corekees.com.

Corekees geeft duurzaamheid een economische waarde door bomen te planten en haar state-of-the-art duurzame investeringsplatform beschikbaar te stellen voor beleggers in heel Europa. Het retail investeringsplatform maakt van herbebossingsprojecten duurzame investeringen door de opbrengst van de oogst terug te laten vloeien naar de beleggers, waardoor zij kunnen profiteren van een groenere wereld.

Sinds de investering van DGB is het platform flink gegroeid. Na de EUR 500.000 Series A financieringsronde vorig jaar, begeleidt DGB het merk Corekees bij de verdere ontwikkeling van het platform, evenals de marketinginspanningen die nodig zijn voor internationale groei in Europa.

Hoogtepunten:

  • 195% stijging in aantal geplante bomen, totaal bijna 30.000 bomen geplant per 1 mei 2022;
  • 169% stijging in terugkerende beleggingen via een maandabonnement, stijging van € 5.200 naar € 14.000 per maand per 1 mei 2022;
  • 57% stijging in totaal aantal beleggers, stijging van 591 naar 930 beleggers per 1 mei 2022;
  • 118% stijging in totaal aantal terugkerende beleggers via een maandabonnement, stijging van 95 naar 207 beleggers voor maandelijkse investeringen per 1 mei 2022.\

”Dankzij de kapitaalinjectie door DGB hebben we ons platform boven verwachting kunnen ontwikkelen en opschalen. We verwachten deze zomer ons volgende project aan het publiek te kunnen presenteren. Daarnaast voeren we voorbereidende gesprekken met mogelijke partners in Afrika, Zuid-Europa en Latijns-Amerika. Ons doel voor groei is ambitieus, maar alle indicatoren laten zien dat we dit traject naar boven zullen voortzetten.” aldus medeoprichter Nick van Heesewijk.

”Onze samenwerking met Dutch Green Business heeft onze juridische en financiële structurering aanzienlijk vergroot. Hierdoor zijn we meer dan in staat om onze huidige groei aan te kunnen en zijn we volledig klaar om onze ambities voor de toekomst te ondersteunen.” aldus mede-oprichter Tamar van Heesewijk.

“We sluiten ons volledig aan bij de ambities van Corekees. Veel jongeren realiseren zich dat duurzaam beleggen vandaag de dag een van de weinige manieren is om een ​​betere toekomst veilig te stellen. Dankzij de nieuwe generatie groene beleggingsdiensten die Corekees biedt en met onze investeringen en kennis kunnen we samen de uitbreiding van het platform in Europa versnellen”, aldus CEO Selwyn Duijvestijn.

Share Button