Energiefonds Overijssel financiert groot zonnepark bij Almelo

Partner

Energiefonds Overijssel, een van de fondsen onder beheer van StartGreen Capital, (mede)financiert de aanleg van een groot zonnepark bij Almelo met een lening van twintig miljoen euro. De door het park duurzaam opgewekte stroom wordt de komende 10 jaar afgenomen door Allego. Deze Nederlandse laadpalenbeheerder gaat de groene stroom gebruiken om de auto’s van haar klanten mee op te laden en zo actief bij te dragen aan de reductie van CO2-uitstoot in het verkeer.

70.000 zonnepanelen

Klimaatfonds Nederland bouwt, beheert en (mede)financiert in Almelo Zonnepark Aadijk II. In een gebied van 62 hectaren komt 47 hectaren aan zonnepanelen te liggen: ongeveer 70.000 stuks. Rondom het zonnepark wordt ook nog eens 13 hectare aan natuurstroken aangelegd. Zonnepark Aadijk II zal ieder jaar zo’n 43.000 Megawattuur aan duurzame elektriciteit opwekken.

Gegarandeerde afname

Het bijzondere van dit project is dat alle duurzame elektriciteit voor de komende 10 jaar tegen een vaste prijs zal worden afgenomen door Allegro. Dit is geregeld in een zogenoemde CPPA (Corporate Power Purchase Agreement). Met dit afnamecontract verzekert Allego zich van groene elektriciteit uit Zonnepark Aadijk II. Zodra het park stroom gaat leveren, kan Allego via haar laadstations elke dag ongeveer 2000 elektrische auto’s volledig opladen met groene stroom.

Nienke Rijpstra, Investment Director Energiefonds Overijssel: ‘Zonnepark Aadijk II levert een mooie bijdrage aan de doelstelling van de provincie Overijssel om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Daarbij vinden wij Allego een sympathieke match: een groeiend Nederlands bedrijf dat stroom levert aan e-mobility. Dat past goed bij StartGreens focus op de energietransitie.’

Over Energiefonds Overijssel

Energiefonds Overijssel is het eerste en grootste regionale energiefonds van Nederland, opgericht in 2012 door de provincie Overijssel. Het fonds draagt bij aan de versnelling van de energietransitie door projecten op het gebied van duurzame energie en circulaire economie in de provincie te financieren. Verder lezen over Energiefonds Overijssel

Over Klimaatfonds Nederland

Klimaatfonds Nederland is een Nederlands investeringsfonds opgericht met als doel de realisatiegraad van Nederlandse duurzame energieprojecten te vergroten, om daarmee klimaatverandering tegen te gaan en betaalbare en schone energie beschikbaar te maken voor iedereen. Verder lezen over Klimaatfonds Nederland

Over Allego

Allego levert sinds 2013 laadoplossingen voor alle soorten en modellen elektrische voertuigen. In Europa heeft Allego een uitgebreid laadnetwerk opgebouwd met meer dan 34.000 laadpunten.

Share Button