ASN Bank werkt met Nationaal Warmtefonds aan verduurzaming gebouwen

Partner

ASN Bank heeft een bedrag van €55 miljoen euro verstrekt aan het Nationaal Warmtefonds om woningen en gebouwen te verduurzamen. ASN Bank is sinds de oprichting van het Warmtefonds betrokken als financier. Met de nieuwe financiering benadrukt ASN Bank haar voortdurende bijdrage aan de verduurzaming van woningen, zowel particulier als via VvE’s, en schoolgebouwen. Zo werken we gezamenlijk aan het versnellen van de energietransitie.

Verduurzaming toegankelijk maken voor iedereen

Arie Koornneef, directeur ASN Bank: We zijn trots om met het Nationaal Warmtefonds samen te werken aan de verduurzaming van gebouwen en de opgave van de energietransitie. De vraag naar financiële oplossingen voor verduurzamen door de lagere en middeninkomens neemt toe. Dankzij het Warmtefonds wordt het voor een bredere doelgroep mogelijk om hun woning verantwoord te verduurzamen. Dit sluit aan bij de missie van ASN Bank om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te maken.

Gezamenlijke uitdaging

Frans Overdijk, financieel bestuurder van het Nationaal Warmtefonds: ‘ASN Bank is al vanaf de start van het fonds betrokken als financier. Het bestuur is zeer tevreden met de verlengde samenwerking en het bedrag dat ASN Bank wederom beschikbaar stelt. We staan voor een grote gezamenlijk uitdaging om verduurzaming toegankelijk te maken voor iedereen. De bijdrage van ASN Bank is daarbij essentieel.’

Over het Nationaal Warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds biedt verantwoorde en betaalbare financiering voor de verduurzaming van huizen en gebouwen aan eigenaar-bewoners, Verenigingen van Eigenaars en scholen. Het Nationaal Warmtefonds is door de Rijksoverheid opgericht in 2013 (toen als Nationaal Energiebespaarfonds) en werkt met budget van het Rijk, enkele Nederlandse commerciële banken, de Europese Investeringsbank en de Council of Europe Development Bank. In april 2023 ging het Warmtefonds de grens van 1 miljard euro aan verstrekte financieringen over. Met dit geld werden ruim 75.000 woningeigenaren geholpen bij het verduurzamen van hun woning.

Share Button