E-bike to go lanceert crowdfunding campagne om duurzame mobiliteit te stimuleren

E-bike to go is een Nederlandse start-up die duurzame en gezonde mobiliteit stimuleert door highspeed E-bikes te verhuren via bedrijven. De E-bikes worden in een nieuwe vorm aangeboden; een combinatie van persoonlijke E-bikes en gedeelde E-bikes die door alle collega’s gebruikt kunnen worden. Om meer E-bikes aan te kunnen schaffen heeft E-bike-to-go een crowdfunding campagne gelanceerd met Oneplanetcrowd met als doel om 300.000 euro op te halen. De teller staat al op 150.000 euro.

Bedrijven en medewerkers kiezen steeds vaker voor een werkomgeving waarbij gezondheid en een prettige arbeidsomgeving centraal staan. Medewerkers kijken niet meer alleen naar een bedrijf als plek om geld te verdienen, maar naar een plek die je inspireert en mentale en fysieke gezondheid stimuleert. Ook wordt er steeds bewuster gekeken naar schone en gezondere keuzes zoals de vorm van mobiliteit.

Over E-bike-to-go

E-bike-to-go is een innovatief bikesharing programma van The E-bike Company. Een snelgroeiende, reeds winstgevende start-up met als doel mensen uit de (lease)auto en op de e-bike te krijgen. Bedrijven en hun medewerkers kunnen ‘on the go’ gebruik maken van een aantal highspeed E-bikes. Werkgevers kunnen kiezen tussen verschillende abonnementen; een zeer flexibel abonnement, een deelabonnement waarbij de e-bike door meerdere personen wordt gebruikt, of een persoonlijke abonnementen waarbij de werknemer zelf een E-bike least. Hierbij worden verzekeringen, pechhulp en reserveringssystemen aangeboden.

De voordelen

Iedere keer dat er iemand de E-bike verruilt voor de auto is dat direct winst, dat is een autorit minder CO2-uitstoot, minder benzine gebruik én een auto minder op de weg. Naast de duurzame voordelen levert het werkgevers ook efficiëntie, financiële en personele voordelen op. De werknemer is sneller op locatie, heeft geen last van file stress en/of parkeer problemen. De werknemer is gezonder bezig. Beter voor de geest, plus minder ziekteverzuim.

Ervaringen van huidige gebruikers van E-bike-to-go

‘’Voor mij is het elke dag weer een feest om met de E-bike langs te file te fietsen’’ – Aernout Dijkstra-Hellinga, Bugaboo.

‘’E-bike to go. Goede fiets, goede service, gewoon goed geregeld’’ – Ton Breeuwer, UWV.

Crowdfunding campagne met Oneplanetcrowd in volle gang

E-bike-to-go is in samenwerking met Oneplanetcrowd een crowdfunding campagne gestart. Het gaat om een lening met een jaarlijkse rente van 6%. Van het opgehaalde bedrag worden E-bikes gekocht die direct bij nieuwe klanten worden geplaatst. De lening heeft een sterk onderpand in de vorm van de poule van E-bikes.

Inmiddels staat er ruim EU 150.000 op de teller, het streefbedrag is EU 300.000. Investeerders hebben tot vrijdag 15 juli 2016 de tijd om mee te doen. Klik hier om naar de fundingpagina te gaan.

Share Button