Meiny Prins: “Pensioenfondsen, investeer in Nederland!”

In een opinie-artikel in Het Financieele Dagblad van 30 september jl. doet Meiny Prins ( CEO van Priva) een oproep aan pensioenfondsen om te investeren in Nederland. Ze noemt daarbij vooral investeringen in energie/duurzaamheid als voorbeeld.

‘De uitstoot van CO2 moet de komende jaren zeventien keer sneller worden teruggedrongen dan gebeurde in de afgelopen jaren’, aldus een rapport van McKinsey over de energietransitie dat vorige week vrijdag verscheen. Om dat te bereiken moet er flink geïnvesteerd worden, tot jaarlijks zo’n € 10 mrd gedurende twintig jaar. In de bouw van energiezuinige woningen, in het stimuleren van elektrisch rijden, in investeren in groene stroom en in verduurzaming van de industrie. Dat lijkt veel, maar bedenk ook wat dit oplevert: aan extra banen, aan economische groei en aan leefgenot!

Lees het volledige artikel (voor abonnees)

Share Button