Pensioenfonds Detailhandel presenteert eigen duurzaamheidsindex op geslaagd event FTSE Russell

Op donderdag 13 juni organiseerde de Britse indexprovider FTSE Russell een seminar rond impact investment. Henk van der Kolk, voorzitter van Pensioenfonds Detailhandel, was één van de sprekers en presenteerde de strategie die leidde tot een eigen duurzaamheidsindex (FTSE Russell SDG Aligned-index).

Pensioenfonds Detailhandel ontwikkelde de duurzaamheidsindex samen met FTSE Russell en belegt nu ruim een kwart van het totale vermogen in deze nieuwkomer op de beleggingsmarkt. Hiervoor screende FTSE Russel de bestaande portefeuilles van het fonds aan de hand van vier Sustainable Development Goals (SDG’s).

Van der Kolk: “We hebben lang geworsteld met de vraag hoe we de SDG’s in ons beleid moesten verankeren. Niet als een mooie slogan op de muur, maar vanuit het hart bepaald. Met deze duurzaamheidsindex krijgen we dat voor elkaar. En nog mooier is, dat dit niet ten koste hoeft te gaan van het rendement. Nu de eerste stappen zijn gezet, willen we doorpakken en uiteindelijk ons totale vermogen duurzaam beleggen.”

Share Button