​Independer lanceert duurzaamheidsfilter in zorgvergelijker

Vergelijkingsplatform Independer neemt vanaf vandaag een benchmark voor duurzaamheid op in haar vergelijker voor zorgverzekeringen. De nieuwe filter optie voor consumenten is tot stand gekomen in samenwerking met de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

Belangrijke rol bij financiële beslissingen

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol bij de keuzes die consumenten maken. Dit geldt ook voor de keuzes op financieel gebied; bijvoorbeeld bij zorgverzekeringen. Om deze reden hebben de VBDO en Independer de handen ineengeslagen.

De VBDO vergelijkt sinds 2009 het verantwoord beleggingsbeleid van de 30 grootste verzekeraars van Nederland. Binnen deze benchmark speelt duurzaamheid in beleggingsbeslissingen ook een grote rol. En juist dit duurzame aspect wordt vanaf vandaag geïmplementeerd in de vergelijking die Independer biedt aan consumenten die zorgverzekeringen met elkaar willen vergelijken.

Inzicht als antwoord op ‘duurzaamheidswens’

Coen de Ruiter, directeur van het digitale vergelijkings- en adviesplatform: “Ons doel is mensen op een begrijpelijke manier inzicht te geven zodat ze zelf financiële beslissingen kunnen nemen. Steeds vaker willen gebruikers van ons platform weten of hun keuze ook duurzaam is. Wij willen dat inzicht uiteraard graag geven en zijn blij dat we in samenwerking met de VBDO deze primeur hebben.’’

Wil je meer weten over de benchmark, kijk dan hier.

Share Button