Petitie gestart ‘Verzekeraars, beleg onze premies duurzaam!’

Weet jij eigenlijk waar verzekeraars onze premies in beleggen? Op dit moment bepaalt de verzekeraar dit allemaal zelf. Verzekeraars richten zich voornamelijk op rendement. Klinkt logisch, maar hierdoor kiezen ze vaak (65%) voor niet-duurzame beleggingsfondsen: denk aan beleggingen in de olie- en gasindustrie. Niet bepaald de bedrijven die zullen zorgen voor een duurzame toekomst. [1] De progressieve burgerbeweging De Goede Zaak gaat hier, het liefst vandaag nog, samen met jou verandering in brengen! Met deze petitie willen zij verzekeraars oproepen om onze premies duurzaam te beleggen en om de deelnemers te betrekken bij de keuze waarin belegd wordt. Zo zorgen zij dat onze premies op de juiste plek belanden en er meer belegd wordt in grote en kleine duurzame projecten. Bijvoorbeeld het aanleggen van windmolenparken of het investeren in fokprogramma’s voor uitstervende diersoorten.

Waarom is het belangrijk?

– We willen meer inzicht: de verzekeraars geven ons geen (of weinig) inzicht in waar de beleggingen van onze premies naartoe gaan. Zoals we weten gaat 65% hiervan naar niet-duurzame beleggingen die te maken kunnen hebben met de uitputting van fossiele brandstoffen, kinderarbeid, wapenhandel of ontbossing.

– We willen meer invloed: op dit moment hebben wij geen invloed op de beleggingen die worden gedaan met onze premies.

– We willen een duurzame toekomst: om onszelf van een duurzamere wereld te verzekeren, willen wij met deze petitie de macht bij de verzekerde zelf leggen als het gaat om het beleggen van de premie.

TEKEN DE PETITIE!

Dus wil jij jezelf en jouw kinderen verzekeren van een duurzame toekomst? Zet dan deze stap en zorg ervoor dat jouw premie duurzaam wordt belegd. Teken de petitie!

[1] https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2021/september/beleggers-beter-informeren-duurzaamheid

Share Button