Doe mee met crowdfunding met kopen van kaasaandeel Burgerboerderij de Patrijs!

Burgerboerderij de Patrijs startte eind 2022 op een melkveebedrijf in de Achterhoek, met als droom om hier een agro-ecologische boerderij van te maken. Hier werken Joanne en Johannes zoveel mogelijk mét de natuur mee en bouwen ze aan een lokaal, eerlijk en duurzaam voedselsysteem. Van hun melk maken ze heerlijke rauwmelkse kaas maar daar hebben ze nog geen volledige afzet voor. Doe mee aan hun crowdfunding en je slaat je drie vliegen in één klap: je geniet van hun heerlijke kaas, je maakt het mogelijk dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun melk, en je draagt bij aan méér biodiversiteit en een mooier landschap! Inmiddels zit de campagne voor KaasAandelen op 64%. Help jij het naar de 70% toe? Daar maak je natuurlijk boeren mee mogelijk!

Hoe kan je helpen en wat krijg je ervoor terug?

Jij kunt bijdragen door bij ons kaas te kopen! Kaasmaker Marcel duikt dan de kaasmakerij in om voor jou op ambachtelijke wijze overheerlijke kaas en kruidenkaas te maken. Je krijgt een jaar lang elke maand kaas opgestuurd. Minimaal 1 stuk van 750 gram, maximaal 5 stukken, afhankelijk van hoeveel je bijdraagt. Iedere keer krijg je een andere soort kaas opgestuurd, kies je voor meer stukken? Dan zitten er verschillende soorten kaas in de doos.

1 stuk, hoeveel is dat eigenlijk?

Een gemiddelde Nederlander eet 1,5 kilo kaas per maand: met twee stukken kan de gemiddelde Nederlander dus een maand vooruit! De stukken kaas zijn vacuüm geseald en zijn daardoor 4 maanden houdbaar.

Afhaalpunten, waar zijn die?

Gelderland: Op de boerderij in Laren (Gld), Bij de verslokalen in Eefde, Vorden, Lochem of Zutphen, Deventer (Hoge Hondstraat), Doetinchem (centrum), Ede Oost, Elst (Hof Bredelaar), Heerde, Huissen (Landgoed de Brouwketel), Nijmegen Lent, Ruurlo, Wageningen, Wenumseveld (alleen voor Herenboeren), Wijchen,

Flevoland: Almere Oosterwold (‘t Polderhuuske)

Noord-Holland: Amsterdam IJburg, Hilversum (Eemnesserweg),

Overijssel: Enschede (centrum), Olst (Aardehuizen), Raalte

Utrecht: Houten (De Velden), Leersum, Maarn, Utrecht Tuindorp, Zeist

Zuid-Holland: Rotterdam (Herenboerderij Vlinderstrik, alleen voor Herenboeren)

We kunnen de kaas ook per post opsturen naar je huis- of werkadres én je kunt zelf een afhaalpunt starten als je minimaal vier mensen in je omgeving vindt die daar een KaasAandeel willen afhalen.

Bouw met ons mee!

“Als je bij ons je kaas koopt, bouw je samen met ons aan een eerlijker, lokaler en duurzamer voedselsysteem. Met jouw bijdrage zorgen wij in de Achterhoek voor een mooier landschap, een gezonde bodem en meer biodiversiteit op onze landbouwgronden. Samen maken we de aarde mooier!”  – Joanne Malotaux en Johannes Regelink zijn de initiatiefnemers van Burgerboerderij de Patrijs.

Deelnemen via CrowdAboutNow

 

Share Button